OMLETT:
6 muna
2 dl piima
50 g Epiim Eesti võid
1 sibul
2 küüslauguküünt
TUUNIKALAVAHT:
100 g tuunikala
150 g Epiim Eesti juustu
150 g sulatatud juustu
0,5 sidruni mahl
4 g lehtželatiini
Kaunistuseks – maitseroheline
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Vooderda 20x30 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga. Haki sibul ja küüslauk. Prae sibul võis klaasjaks, lisa küüslauk ja prae veel minutike. Sega suures kausis munad ja piim vispliga ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. Lisa praetud sibula-küüslaugusegu ja riivitud juust. Küpseta 25-30 minutit, kuni ahjuomlett on hüübinud ja pealt kuldne. Vahu jaoks paisuta želatiinilehed külmas vees. Sega kausis kokku tuunikala, riivitud juust ja sulatatud juust. Nüüd kuumuta sidrunimahla peaaegu keemiseni, tõsta tulelt ja lahusta selles želatiin. Kalla sidrunimahla-želatiinisegu kohe juustu-tuunikalamassile ja sega hoolikalt läbi. Tõsta külmkappi. Lõika omlett pisikesteks 2x2 cm ruutudeks, pane igale ruudule tuunikala-juustuvahtu ja kaunista maitserohelisega.
Retsept: Olga Kaju