EPIIMA JUUST JA VÕI – ENAM KUI 100 AASTAT KOGEMUST Epiima juustud ja või valmivad sadadest Eestimaa piimafarmidest kogutud puhtast ja naturaalsest piimast. Nii võid kindel olla, et Sinu lauale jõuab ainult kvaliteetne ja kodumaine toit, mida süües annad oma panuse ka Eesti maaelu arengusse. Epiima Põltsamaa meiereis ja Järva-Jaani koorejaamas on traditsioonilisi juustusorte ja võid valmistatud juba alates 1910. aastast. Selleks, et pakkuda maitseelamusi nii suurtele kui väikestele juustusõpradele ning luua uusi võimalusi eestimaise juustu kasutamiseks erinevates toitudes, on Epiima erineva maitse- ja küpsusastmega juustusid saadaval laias valikus nii tüki-, viilu- kui riivpakendis. Näiteks valmivad Epiima Põltsamaa meiereis traditsioonilised poolkõvad juustud nagu Edam, Tilsit, Gouda ning toiduainetööstuses kasutatavad Baski ja Cagliata. Erilisematest juustudest väärivad esile tõstmist Maasdami tüüpi Epiim Special ning funktsionaalne juust Harmony™. |
Viimane juust sisaldab bakterit Lactobacillus plantarum TENSIA®, millel on südame-veresoonkonna tööd toetav ning vererõhku alandav toime. Kokku valmib Epiima Põltsamaa meieris ligi 10 000 tonni juustu aastas. Meie juustutööstuse juurde kuulub ka spetsiaalne suitsutamise tsehh, kus valmivad käsitööna erinevad suitsutatud ja sulatatud juustud, määrdejuustud ja juustusnäkid. Ilusa kuldkollase värvi, meeldiva aroomi ja pikantse maitse saavad kõik meie suitsujuustud seepärast, et kasutame nende valmistamiseks ainult kodumaiseid lepalaaste. Epiima tooted tunned ära juustulillega logo järgi Viilutatud juustukerast inspireeritud lill on märk Eesti loodusest, maaelust ja kindla päritoluga puhtast kodumaisest piimast, millest on valmistatud kõik meie juustud ja või.
|