TARVIS LÄHEB:
TATRAPLIINIDEKS
100 g tatrajahu
100 g nisujahu
1 muna
30 g Epiim 82% võid
100 g hapupiima või keefirit
150 g piima
1/2 tl kuivpärmi
1/2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl suhkrut
JUUSTU-KÜÜSLAUGUMÄÄRDEKS
250 g Epiima Hollandi juustu
3 küünt küüslauku
3 spl majoneesi
Rohelist sibulat, peterselli,
musta pipart, suhkrut
KUIDAS TEHA:
1. Riivi juust jämeda riiviga ja haki küüslauk väikesteks tükkideks.
2. Haki roheline sibul ja petersell.
3. Sega koostisosad, lisa majonees ning maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
4. Pliinide tegemiseks sega kausis kokku kuivained – tatrajahu, nisujahu, kuivpärm, sool ja suhkur.
5. Teises kausis klopi lahti üks muna ning lisa sellele piim ja hapupiim.
6. Vala segu kuivainetega ühte kaussi ja vispelda tainas korralikult läbi.
7. Tõsta tainas koos kausiga sooja kohta umbes 1,5 tunniks kerkima.
8. Kui taigen on kenasti kerkinud, siis prae pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
9. Serveeri pliine koos juustu-küüslaugumäärde ja marineeritud kurgi või kõrvitsaga.
Retsepti autor: Põhjaka mõis